Nie jesteś zalogowany na forum.
NEWS | ŚWIAT
| KONTAKT
|
Strony: Poprzednia 1 2
Wątek zamknięty
Przeciskając się między ludźmi ciężko było coś zauważyć. Nagle zauważyła jakieś wielkie zbiorowisko.
-Dawaj! Dawaj!- krzyczeli ludzie
Rewan postanowiła się temu przyjrzeć.
Dziewczyna ruszyła od razu w tamtą stronę. Zaczęła się przeciskać w tłumie aby zobaczyć po co CI ludzie się tam zebrali. Cały czas rozgląda się także w poszukiwaniu innych dziwnych zachowań.
Na samym środku siedział facet w kapeluszu który zasłaniał jego oczy.
-Zapraszam do Gry. Pieniążki rozdaję..- wołał zachęcając do Gry
Dookoła niego było pełno chętnych do grania. Teraz pozostało jedynie zobaczyć czy to na pewno on.
Na początku nic nie wskazywało na to by ten jegomość oszukiwał.
Włożył kulkę do środkowego kubeczka i rozpoczął mieszanie. Rewan uważnie pilnowała kubeczka z wygraną.
Gdy prowadzący zakończył mieszanie była pewna że to kubeczek po lewej.
-Kubeczek po lewej!- powiedział grający
Niestety wynik była zaskakujący. Okazało się, że kubeczek był pusty.
Dziewczyna wyczekała moment gdy podeszła kolejna osoba chętna do gry.
Ponownie prowadzący włożył kulkę do środkowego kubeczka i rozpoczął mieszanie.
Całość przebiegła identycznie jak wcześniej i tym razem Rewan była już pewna że to lewy kubeczek.
-Lewy kubeczek- powiedział grający
Po odsłonięciu znów okazał się być pusty... Tym razem jednak Rewan poczuła się jakoś dziwnie jakby jej ciało na chwilę zamarło...
-Witam. Standardowo 500 Yen wpisowe.- powiedział czekając na potwierdzenie
Facet niczego się nie domyślał. Zaczął dokładnie tak samo jak z każdym innym klientem.
Facet łyknął haczyk. Wziął pieniądze po czym schował kulkę pod środkowy kubeczek.
Zaraz po tym szybko je przemieszał po czym pozwolił wybrać dziewczynie zwycięski kubeczek.
Gdy tylko użyła techniki wszystko się wydało.
Kulka znajdowała się pod odkrytym kubeczkiem.
-Ale ja... ja... ja nie chciałem, ja tylko...- tłumaczył się pospiesznie oszust
-Wytłumaczysz się przed Kage... O ile wcześniej Cię nie rozszarpią Ci co przegrali... - powiedziała Rewan łapiąc oszusta za ramię. Przy okazji zabierając swoje 500 Yenów. Szarpnęła go i ruszyła do Kage.
Droga przebiegła jej szybko i bez większych problemów.
Wchodząc do Gabinetu Kage rzuciła ów jegomościa na ziemię i zdała raport z całego zajścia. Zaraz po tym otrzymała swoje wynagrodzenie po czym udała się na Festiwal by wydać całe pieniądze.
MISJA ZAKOŃCZONA.
Strony: Poprzednia 1 2
Wątek zamknięty