Nie jesteś zalogowany na forum.
NEWS | ŚWIAT
| KONTAKT
|
Strony: 1
Wątek zamknięty
Gaizo przybył na polankę, wiedział, że był umówiony z kimś na salkę, jednak nie pamiętał szczegółów.
-Dobry... - odezwał się dostrzegając jakąś postać.
*No tak, typowe dla lasek. Wszystkie mają humorki* pomyślał genin kiedy to podszedł do dziewczyny na odległość 8 metrów.
-Mieliśmy potrenować, więc zacznijmy po prostu-Wydobyło się z jego ust.
Gaizo zdjął jeszcze swoje ciężarki, po czym lekko sprawdził lekkość swoich nóg. Uśmiechnął się po czym ruszył w kierunku przeciwnika.
Szybkość: 45.
Dziewczyna złożyła jeden znak. Nie świadczył on o żadnej naturze techniki. Był to mało znany symbol, którego Gaizo nie kojarzył. Wiedział jedynie, że nie będzie mógł spodziewać się ataku żywiołu.
[HTML]<input type="button" value="Pokaż" onclick="TextCode()" /><div class="Yami "><br />%4B%61%67%65%6D%61%6E%65<br /></div>[/HTML]
Gaizo oczywiście się zatrzymał, jak każdy przed niespodziewanym, zapewne było to zaraz po jego ruszeniu. Yami zobaczyła, jak z nieba spada deszcz piasku.
[HTML]<input type="button" value="Pokaż" onclick="TextCode()" /><div class="Gaizo ">%25%34%33%25%36%38%25%33%41%25%32%30%25%33%31%25%33%31%25%32%43%25%33%35%25%36%42</div>[/HTML]
No tak jak to robił Gaara w walce z Kimimaro, po prostu powstało xd
---
Deszcz piasku nie przestawał sypać. Gaizo natomiast wykonał pieczęci.
[HTML]<input type="button" value="Pokaż" onclick="TextCode()" /><div class="Gaizo ">%63%68%3A%20%31%31%2C%35%6B%20%70%69%65%63%7Aę%63%69%65%20%64%6F%20%64%6F%74%6F%6E%3A%20%64%6F%72%79%75%75%20%64%61%69%67%61</div>[/HTML]
Dziewczyna była bardzo blisko, BO Gaizo nawet się nie ruszył
Gwałtownie spod jej stóp wyleciał cień, który związał się z Gaizo (mała odległość + duża szybkość cienia (Ponad 50)) uniemożliwiła mu unik i zakończenie wiązania pieczęci.
Dziewczyna rozchyliła swe dłonie rozdzielając złączone w znak ręce chłopaka.
[HTML]<input type="button" value="Pokaż" onclick="TextCode()" /><div class="Yami ">%3C%62%72%20%2F%3E%25%34%33%25%34%38%25%33%41%25%33%31%25%33%35%25%36%42%3C%62%72%20%2F%3E</div>[/HTML]
Ruchy cienia zależą od reakcji jego użytkownika, dodatkowo nie wiem skąd 50 bo w technice piszę 40, mam 45 + reakcję 30 i zręczność 35. Według mnie Gaizo udaje się odskoczyć, ponieważ to salka to what ever
---
To se robię to co laska nie.
Mistrz Hijutsu siła technik +50%, a nie określa dokładnie się jak ta siłą przekłada się na parametry cienia + startowa odległość 8m ty biegłeś 1 turę się zatrzymałeś potem ja zacząłem bieg więc w te 2 tury wspólnego biegu odległość była minimalna + Nie spodziewałeś się jakiej techniki użyje dziewczyna + Unik w bok/ Tył jest znacznie wolniejszy szczególnie gdy stałeś prosto, a nie z ugiętymi kolanami. Dlatego właśnie szczegóły są istotne.
Yami złożyła inny znak i z jej cienia wyleciały dwie cieniste nici, które oplotły swego oponenta. Cień Kage mane wrócił do swojej właścicielki.
[HTML]<input type="button" value="Pokaż" onclick="TextCode()" /><div class="Yami ">%3C%62%72%20%2F%3E%25%34%33%25%34%38%25%33%41%25%33%31%25%33%31%25%36%42%3C%62%72%20%2F%3E</div>[/HTML]
SIŁA więc nie szybkość, po prostu trzeba 2x tyle witalności, nie zwiększa ona prędkości cienia ew odległość jaką może przebyć
----
ok ok chłopak nie ma wyjścia to sobie stoi i śmieje się.
Siła techniki to nie koniecznie destrukcja.
Jeśli masz kulę ognia i jest ona o 50% silniejsza to znaczy, że jest o 50% większa czy o 50% bardziej skumulowana w energii? I to i to może być brane pod uwagę za zwiększoną siłę techniki. Tak samo jest w walce z oponentem. Jeśli ktoś mówi, że dana osoba jest silna nie wskazuje jedynie na jego tężyznę fizyczną ale także na jego doświadczenie. Ot takie rzeczy można rozumieć w dwójnasób co można fajnie wykorzystać
Ostatni cień, który wydobył się spod stóp dziewczyny powędrował do gardzieli chłopaka jednak zatrzymał się kilka centymetrów przed jego skórą. Po tym wszystkie cienie wróciły do swojej właścicielki.
CH: nie wiem nie chce mi się liczyć
-I co to wszystko?-Zapytał chłopak trochę się rozczarowując.
Gaizo odskoczył na 2m w tył.
-Dobra, trzeba to chyba skończyć...-Powiedział Gaizo wypuszczając rzekę błota w kierunku Yamiego, jakby musiał tego użyć...
No czyli musiałeś złożyć jakieś znaki co pozwoliło dziewczynie zareagować odskokiem w boki i złożeniem swojego znaku jednego. Ogarnęła dziewczynę fala wiatru która zatrzymała na chwilę pędzącą ku niej taflę błota co dało jej czas na złożenie większej ilości znaków. Gdy fala błota się przebiła i dziewczyna nią oberwała w jej miejsce pojawiła się drewniana kłoda.
Koniec walki.
Strony: 1
Wątek zamknięty